Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Jag är fortfarande inte helt nöjd med här texten. Men jag har litet svårt att med egna ögon se, vad som fattas den, så jag lägger ut den ändå, i hopp om att någon annan själv skall kunna se, med sina ögon, vad som felas den.


Det konstiga med kärleken








...är att det plötsligt kommer en dag
då de där två människorna
som först var
såsom främlingar för varandra

och som sedan åtrådde varandra
med en glöd
som blott hade elden
som medtävlare...

...att de plötsligt vaknar upp
en stund mitt i livet och upptäcker
att de verkligen är
såsom främlingar för varandra

samt att det där de tog
som de en längre tid tagit för kärlek
blott var en stormflod till fackla
som brann och fortsatte brinna

så länge som där fanns
något av bränsle i den
att förtära med vad de tog
för att vara en kärlekens brand.




Fri vers (Prosapoesi) av lodjuret/seglare VIP
Läst 241 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2011-12-01 19:07



Bookmark and Share


  Gunnar Hilén VIP
Jag ser att diktaren mycket väl själv vet var det slant...
2011-12-02

  S.A.I. Steve Lando VIP
välsvarvat om många förhållandes öde
2011-12-01

  Ewa-Britt Nilson VIP
De tog till sig av eldens kärna
bara om nuet så gott värna
glömde att se till glöden
det är då den kommer
kärleksdöden...
2011-12-01

  Nanna X
då var det nog inte djup kärlek, bara ytlig förälskelse.
2011-12-01
  > Nästa text
< Föregående

lodjuret/seglare
lodjuret/seglare VIP