Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Gudrun

Vem var du som födde mig till denna värld?
Vem var du som fanns där en gång?
Jag såg dig så hastigt för så länge sen.
En kort tid då jag var blott ett barn.

Du försvann där en dag.
Utan rim och reson.
Där stod jag och förstod inte vitsen,
att du lämnade mig
utan att säga hej
för jag trodde att du tyckte om mig.

Och åren de gick.
Utan dig gick jag fram
du fick aldrig ta del av mitt inre.
Men det hände ibland
att jag på gatan såg
en figur som jag trodde var du,
men det var aldrig så,
när hon vände sig om,
så försvann där min dröm att få se dig.

Och en kall vinterdag,
vid Lucia det var,
tog jag del av min första begravning.
Jag var tolv eller så
där jag stod full med gråt,
"Snälla mamma var du tvungen att gå"?






Fri vers av Han i Hörnet
Läst 375 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2011-10-19 22:21



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Han i Hörnet
Han i Hörnet