Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Var och en som någon gång trott sig om att ha läst en historia skriven av just Kafka vet mer än väl hur känslan av denna upplevelse är. Bättre än så kan jag väl knappast ändå beskriva det som drabbat, ja rentav slagit mig med full kraft...


Den Kafkaoida samhällskänslan - En foting







Jag vill fly
från adertonhundratalets Sverige.
Problemet är att

vi inte befinner
oss tidmässigt i
just den epoken.

Men samtidigt känns
det då och
då som om

'vi' fortfarande levde
i ett slags
adertonhundratal när man

tänker på hur
människor är och
de beter sig

hur samhället fungerar.
På något vis
har tiden skruvats

tillbaka till adertonhundralets
värderingar, dessvärre. Jag
säger inte mer

än så. Det
är en sorts
som 'Kafkaartad känsla'

kan man väl
säga. Inpyrd är
den i undermedvetandet.




Fri vers (Fri form) av lodjuret/seglare VIP
Läst 223 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2011-12-02 22:56



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

lodjuret/seglare
lodjuret/seglare VIP