Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Konstverket

protesterar mot att någon
har låst in det konstnärliga
parallellogrammet genom att
sätta mig i skuggan under
naturvetenskapens vektorer

solen bränner obekymrat
och jag försöker böja
den ena triangeln
till ett regnskydd
men vattnet rinner bara
snabbare och hårdare

allt försent inser jag
vad jag protesterat mot
och försöker ångra mig
genom att följa parallellogrammet
i mitten
men vägen är inte rak

om jag ramlar
kommer folk att tro
att jag är emot konstnären
när det i själva verket
är jag som är konstnären

jag ger upp
och bildar istället
konstverkens riksförbund




Fri vers (Fri form) av Börje Larsson
Läst 142 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2011-10-22 16:07



Bookmark and Share


  vera gade VIP
min hemhjälp och jag diskuterade just igår frågan om varför man aldrig ser ordet parallellogram nuförtiden...sehär! man får gå till poesin!
2011-10-25

  cilax VIP
det förbannade behovet, tvånget att betrakta människor dikotomt, väl skildrat
2011-10-22
  > Nästa text
< Föregående

Börje Larsson
Börje Larsson