Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
INGÅR I DIKTSAMLINGEN "BARA EN TANKE BORT" En dikt om övergången från denna värld till nästa


Bron som förenar våra världar

Tänk att stå vid vägens slut,
inför bron som förenar våra världar,
en övergång utan återvändo,
en spång över universums ocean,
en farled genom stjärnhimmelens korallrev.

Tänk att tveka
på bron mellan dessa världar,
evighetens ödesmättade väntsal,
en sten i tidlöshetens forsar,
steg i okänt land.
Ett ljus närmar sig i fjärran.

Tänk att stå
på andra sidan floden
vid porten till ljusets boning.
Tänk att träda in, att låta sig omslutas
av vilsam tystnad
av vidsträckt stillhet.




Fri vers av Sandra Wärenhed
Läst 397 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2011-10-23 10:48



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Sandra Wärenhed