Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Som två starka stjärnbloss




Där sommaren blommar
är kärleken ung
jag är din prinsessa
och du är min kung
du klär mig med rosor
som precis slagit ut
och orden du säger
ska aldrig ta slut

vi seglar dit bort där
var saga består
där vindarna viskar
att natten är vår
från himlarnas höjder
hörs ljuvlig musik
där gör alla toner
var kärlek unik

vi flyger allt högre
med vingar som bär
och nattsolens glitter
vår nakenhet klär
som två starka stjärnbloss
som lyser i rött
ger kärleken kraft till
allt som varit dött

i vildandens rike
där finns ingen gråt
och allt det vi sörjde
och som var så svårt
det stannade kvar i
de tider som flytt
för att vi ska älska
och glädjas på nytt












Bunden vers (Rim) av Junitvillingen
Läst 370 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2011-10-29 16:41



Bookmark and Share


  Päronsplitt
En härlig livsbejakande text som känns sagolik i sina ordalydelser och så full av kärlek och tillförsikt. På egna starka vingar lyfter den här texten mot anade vackra höjder. Sista stycket säger så mycket och det tilltalar mig i sin vishet och hoppfullhet. Vackert avslut i en allt igenom vacker text.
2011-11-07

    J. Herward
väl rimmat och god åtföljd av flöde i texten, något som borde läsas ut högt för bästa effekt. om ni förstår vad jag menar:)
2011-11-01

  Nina Nightwish
Underbar text! Du balanserar raderna alldeles perfekt och får orden att glöda. Vackert!
2011-10-30

    huldran
härliga rader och vacker bild, perfekt!
2011-10-30

  Fredrik Stillesjö
Fin, även som sångtext. Hälsar vännen Fredrik
2011-10-29

  Yrre VIP
Jättefin och berörande!
2011-10-29

  Järnkatten
Vackert :)!!!
2011-10-29

  Seglaren
Jag gillar nästan aldrig dom här Jag & Du kärleksdikterna. De är ju utformade som ett brev. Ett brev som är riktat till EN läsare som är DU.

Varför ska jag titta in i andras brev?
Det är ju ett brev som inte är till mig.
Ett kärleksförhållande som jag inte har nåt att göra med.
Det skulle postas o ÖVERLÄMNAS TILL VEDERBÖRANDE.
Tänk vad synd om han aldrig får det ....

Du kan skriva dikt på rim.
Du gör det bra trots allt.
2011-10-29

  © anakreon VIP
Mycket vacker!
Calle
2011-10-29
  > Nästa text
< Föregående

Junitvillingen
Junitvillingen