Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Nedmontering


Hösten, behöver ingen
hjälp när den gråter
stillsamt eller häftigt
Men människan,
som söker slutet
går där som naken
och famlande


Hösten, darrar i rörelsen
och låter sin storslagna
prakt fullständigt bedöva
Människan,
är en sådan liten del
av allt det stora som
går att möta


Hösten, söker ingen
lindring när den ses
öppen och avklädd
Men människan,
finner sig inte...

 

 







Fri vers av Elaine.S VIP
Läst 409 gånger och applåderad av 19 personer
Publicerad 2011-11-04 22:10



Bookmark and Share


  Minkki VIP
Klurigt uppmonterad nedmontering, svängningen upp och ner på första och tredje versen. En dikt som verkligen tilltalar mig!
2011-11-05

  Kalle.O
Som vanligt riktigt bra!
2011-11-05

  Mr Lindemann VIP
Atmosfärrik ger mäktighetskänslor
Landskapet i det som är då en människa när
2011-11-05

  anits VIP
En mycket fin och vemodsvacker dikt
2011-11-05

  Larz Gustafsson VIP
Demontering har jag faktiskt jobbat med.
Hösten är sannerligen en "strip" fast utan "tease".
2011-11-05

  Ronny Berk
en höstlig betraktelse med mänsklig anknytning, väl värd att läsa och ta till sig, ja !
2011-11-04

  Carola Zettergren
Stämningsfull och stor är den här dikten, människan och hösten brevid varandra- i samma andetag! Applåder!!
2011-11-04
  > Nästa text
< Föregående

Elaine.S
Elaine.S VIP