Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
INGÅR I DIKTSAMLINGEN "BARA EN TANKE BORT"


Främlingen

Vem är du som står inför mig?
Vem gömmer sig bakom masken?
Har vi känt varandra i en annan tid?
Var du min vän, mitt stöd, mitt allt?
Mina ögons fröjd, mitt hjärtas trygga hamn?
Var du min far? Min man? Min son?
Har jag lett mot dig, berört ditt hjärta
som ingen annan – i en annan tid?
Skildes vi då – med sorg?

Vem är du som står inför mig?
Vem gömmer sig bakom masken?
Har vi känt varandra i en annan tid?
Var du min fiende, min ovän, min rival?
Min okuvlige trätobroder, mitt livs stora oroshärd?
Har jag rasat mot dig, fruktat din skugga
som ingen annan – i en annan tid?
Skildes vi då – med lättnad?

Vem är du som står inför mig?
Vem gömmer sig bakom masken?
Har vi känt varandra i en annan tid?
Var du min vän, min fiende eller en främling?
Vårt möte är kort, säg mig snabbt, vem du är!
Kommer du att spela, den främsta rollen
som ingen annan – i denna tid?
Eller skiljs vi nu – som främlingar?




Fri vers av Sandra Wärenhed
Läst 324 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2011-10-30 12:49



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Sandra Wärenhed