Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

GUD skapar utifrån vad mörkret har förstört

Jag faller om och om igen
Sitter fast i ondskans dy
Kämpar för att ta mej upp
till fast mark igen
Jag slås med illusioner, lögner
som gör mej förvirrad och utmattad
Mörkermakterna plågar mej
och hatar min klarsyn och kärlek
och jag faller ännu djupare
ner i mörkret

Jag ber: GUD hjälp mej!
Ett ljus fyller mitt medvetande,
och en inre röst säger:
Var inte rädd, jag ska lyfta
dej upp på klippan
Jag bygger upp utifrån vad
mörkret har förstört,
jag är din vän och förlossare!
Jag ska befria dej och
fylla ditt liv med glädje
och inspiration!

Jag andas ut och ropar
TACK!





 




Fri vers av Johan Bergstjärna VIP
Läst 193 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2011-11-01 14:57



Bookmark and Share


  Seglaren
Tre delar:
1) Mörkermakterna inom dej
2) Bön till Gud om hjälp
3) Du ska bli befriad
Det fattas skiljetecken, punkt och komma på flera ställen. Det gör att texten blir något svårare att läsa. Men det går ändå hyfsat. Du kunde även ha styckat upp i flera ny rad och stycken. Du har lite väl korta rader. Jag hittar inga stavfel.
Som den står nu är det en lite anonym dikt. Vet inte om man skulle nå flera läsare om man fixar till.
2011-11-01
  > Nästa text
< Föregående

Johan Bergstjärna
Johan Bergstjärna VIP