Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Så blir det att dö

Solen som går ner på kvällen
färgar himlen röd som blod.
Ser på dalen ifrån fjällen.
Världen fortfarande god.
Skådar sköna ljuva ställen
ifrån berget som jag stod,
som den minsta och den största
i det sista som det första.

Himlen färgades av branden.
Solen sänktes röd och rund.
Stjärnor tändas längs med randen,
sloknat ljus från solens blund.
Ännu håller jag den handen,
som jag älskade var stund.
Natten som ska förestånda.
Hand som smeker ömt min vånda.

Snart finns inget mer förflutet.
Världen upphör om ett tag.
Nattmörker omsluter slutet,
så det inte kan bli dag.
Tiden strömmar oförtrutet
sväljer allt som nyss var jag.
Till evigheten dit jag flyger.
Natten bakom skymning smyger.

Sedan allt så tyst och stilla.
Ingenting är farligt mer.
Ingenting kan göra illa.
Ingenting som ängsla ger.
Ingenting om "hat" och "gilla".
Bortom det jag inget ser.
Alla åren, som var livet,
är i evighet beskrivet.




Bunden vers (Rim) av Knickedick
Läst 284 gånger och applåderad av 15 personer
Publicerad 2011-11-02 10:45



Bookmark and Share


  chrissie
Något av det vackraste jag läst här på poeter.se.
Tack för en fantastisk läsupplevelse!!
2011-11-09

  Lavinia Röd
Fantastiskt och mycket berörande skrivet! Den här sparar jag. Tack för fin läsupplevelse och applåder i massor!
2011-11-04

  © anakreon VIP
Vackert och rörande.
Calle
applåderar
2011-11-04

  Minkki VIP
vackert skaldat om att få dö med sin hand kring den älskades... jag tror vi drömmer om det, alla, att inte dö allena när "natten bakom skymning smyger"
2011-11-04

    ej medlem längre
Otroligt vackert vemod i denna vackra dikt. Är det ur Värmlands källor du öser?
2011-11-02

    Bodil Sandberg
Fenomenalt bra poesi!så vackert mitt i all sin digra ödesmättnad !!!det KÄNNS verkligen när man läser detta !!sannerligen skriver du så fint och utöver så är rimmen kanonbra!!
2011-11-02

    Shush
De två sista raderna är utsökta.
2011-11-02
  > Nästa text
< Föregående

Knickedick
Knickedick