Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Radbrytningar? Kom inte här och snacka om radbrytningar med mig. Visste du att Sveriges bästa armbryterska är kvinna? Ja, hon är visserligen från Ensamheten, men ensam är hon förstås inte. Alla som bor där vet vad armbrytning är för nå gott.


Något litet om att försäkra sig (B)



Jag har två gånger klarat av
att köra moped, två gånger
har jag krockat medan jag
framförde fordonet moped.

Men det var inte mitt eget fel.
För krockar en bil med den
som kör moped så är det
alltid bilistens fel, dessutom är

det bilisten som har bilförsäkring.
Försäkringsbolagen nekar stenhårt
mopedister att teckna bilförsäkring.
Jag har frågat så jag vet det

av egen upplevelse i telefonen
med bolaget. Den jag då
för stunden varit på tråden med.
De har istället velat pracka på mig

en drulleförsäkring, pratat om
olycksfallsförsäkring som
komplement till hemförsäkringen
samt berättat allt om hur går till

att teckna en livförsäkring.
Man behöver inte vara konstnär
för att kunna teckna försäkringar.
Telefonklotterfärdighet duger gott.

Det värsta med mobiltelefonernas
frammarsch är faktiskt det att
telefonklottret alltmer fått
stryka på foten. Det är en

konstform i dalande, ungefär som
börsen numera. Jag har mest
kvitton i min plånbok och i börsen
har jag nästan uteslutande femkronor.

Att ha i beredskap om jag
befinner mig i ett samhälle
där det kostar fem kronor
eller mera att besöka 'finrummet'.

Det är ett rum i vilket man göra
mera än bara pudra näsan.
Vad sedan än filmens värld
har att säga om den saken.



(Texten har legat till sig i utkast sedan 25/7 2012)




Prosa (Fabel/Saga) av lodjuret/seglare VIP
Läst 68 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2022-12-12 10:03



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

lodjuret/seglare
lodjuret/seglare VIP