Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
.


Min Rebecka

Jag vill bara att du ska veta
drömmar att följa
möter man så sällan
min vän

jag fångade upp dina tankar
plockade isär dem till stjärnstoff
gav dem betydelser
utan att du riktigt lyckades bena ut deras innersta väsen

inlindade i nattlakanen byggde vi en ostadig koja
en kula där vi fann en svävande trygghet
en obeständig ro vi hamrade sönder med vår
svett och rationalitet
jag smakade sinnligt på ditt stjärnstoff
likt en törstig beduin vid sin oas
men sältan jag då fann
sprider sig nu i vårt sår

för innan vi somnade in i natten
fann jag stjärnhimmeln på ditt bröst
en himmel som jag skapade mönster i
bilder jag bara trodde andra kunde finna
och långt inne bland bilderna
längst inne i kärnan
fann jag en spirande växt som vi formade
en växt som vi nu vattnat ihjäl

jag vill bara att du ska veta
drömmar att följa
möter man så sällan
min vän.




Fri vers av Johan Bäck
Läst 479 gånger
Publicerad 2006-01-14 10:21



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Johan Bäck
Johan Bäck