Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

BÖN för depression

Käre gode Gud, när mitt inre känns som ett

svart och nedsläckt rum, utan dörrar eller fönster

När jag inte hittar något ljus att tända

i det kompakta och förstummande mörkret

Kom då med Ditt ljus som är kärlek

När depressionen tangerar bristningsgränsen

och själen känns frånvarande, hjärtat inte

gråta kan, inga tomma ord hjälper,

kom då med dina levande och livgivande

ord av äkta medlidande och förklarings under

Gud, den här depressionen skrämmer mej,

visa mej ett nytt ljus, ge mej en ny chans,

fyll mej med Din mirakulösa inspiration

och oväntade glädje som tar våra liv

upp på fast mark, och en högre nivå.

Amen




Fri vers av Johan Bergstjärna VIP
Läst 613 gånger och applåderad av 11 personer
Publicerad 2011-11-08 21:40



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Denna bön känns autentisk
naken, ack så innerlig.
Den berör mig med sin sårbarhet o styrka.

Precis där andetagen vänder om.
2011-11-10

  Bibbi VIP
Grattis till placeringen!
2011-11-10

    ej medlem längre
Fortsätt å bedja, tillslut så vänder det....
2011-11-10

  rundgångbalansochgungning
vilken vacker och gripande text. tack för läsningen!
2011-11-10

  Bibbi VIP
Skriver under på Minkki
2011-11-09

  Minkki VIP
ja, en depression är skrämmande, men den har inte bara en början utan också ett slut ... nånstans, därframme, väntar ljuset... lita på det. Bönen är väldigt fin, tack att du lade ut den.
2011-11-08

  Ninananonia VIP
Ja ljuset fyller upp hjärtat.. och man blir hel som kärleken..
2011-11-08
  > Nästa text
< Föregående

Johan Bergstjärna
Johan Bergstjärna VIP