Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Segla på ett moln



Alldeles nyss
befann jag mig vid stranden
blickade ut över
det stora, vida havet –
så liten jag är på jorden
som en liten prick
i det enorma världsalltet

vad skulle hända
om jag plötsligt försvann
ut i det som verkar vara
det så tomma intet –
skulle jag segla på ett moln
och därifrån titta ner
på alla andra

eller ta plats på regnbågsfärgerna
medan det säger
dripp-dropp runtomkring

när dag blir till natt
kanske jag vinkar till månen
och de förbipasserande stjärnorna -
om det känns kallt
får molntussarna värma
min frysknottriga hud
och med sina
mjuka bomullshänder
smeka min kind godnatt

det kunde nog vara rätt skönt
att flyga in i riket
som ingen känner till
få andas himladofter
låta tårar rinna fritt
och vila ut
för en stund eller två
alltmedan det okända
tittar på









Fri vers av Junitvillingen
Läst 406 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2011-11-09 17:17



Bookmark and Share


  ULJO
Så vackert och så talande.
2011-11-14

  Vici
Vackert
Så vackert!
2011-11-10

  Yrre VIP
Mycket vackert skrivet.
2011-11-09
  > Nästa text
< Föregående

Junitvillingen
Junitvillingen