Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Sanningen (om Änglar och Människor)


Människornas sanningar
är Änglarnas skratt
i historiens ljus
och ur Evighetens perspektiv

Skulle Människan skratta så
skulle hon gå under

Därför har Gud i sin godhet
utrustat henne
med fem sinnen
som skyddar henne
från Änglarnas klarsyn

Änglarna vet detta
och försöker,
då Gud medger det,
skydda Människan
mot sig själv.

Att så finna sig själv
som att finna en vacker sten
utan värde på stranden
är en Guds gåva

Den gåvan ratas av många
men tas ibland till vara
av någon

När så sker
jublar Änglarna
så tyst i himmelen
att jorden skälver
i storm och tordön

Den Människan
går obemärkt
bland andra

men får sällskap
av osynliga Änglar
på sin väg

och får stor glädje
av deras sällskap.





Fri vers av Jan Widströmer VIP
Läst 356 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2011-11-14 17:12



Bookmark and Share


  Gunwale VIP
Ja... att vi har våra fem sinnen som ett skydd, så tänker jag också ibland.
Mycket vackert känt, tänkt och skrivet!
2012-02-05

  Sommarnattsljus
Jättefin! Tycker mycket om både innehållet och formen. Tack!
2011-11-15

    ej medlem längre
Jag håller med visdom nedan..texten är riktigt mångbottnad,men lämnar för tillfället en skön känsla efter sig!

"Att så finna sig själv
som att finna en vacker sten
utan värde på stranden
är en Guds gåva"

Kanske en av de bättre texter som skrivits i detta perspektiv!
2011-11-14

  Minkki VIP
jag läser och läser och läser... och läser. En fascinerande text, ända från änglarnas skratt... och till slut. Det finns något så gott i den. Tack!
2011-11-14

    Shush
Jag gillar flytet och rytmen, men jag kan tycka att änglar är lite uttjatade inom poesi. Både begreppet och innebörden.
2011-11-14
  > Nästa text
< Föregående

Jan Widströmer
Jan Widströmer VIP