Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

ändrad




Goda kaos och ljus...





Goda kaos och ljus

 


strömma genom mej i ett rus

 

fyll mej med åtrå

 

jag vill himmelen nå

 

Ge mej livsmod

 

jag är en saltstod

 

Jag är utmattad och slut

 

Men jag har inte brännt mitt bästa krut

 

Goda själens kaos och skratt

 

kom med kärleksljus i min natt

 

Kom med död, kom med ljus

 

det är så kallt i mitt hus

 

Jag vill dö och återuppstå

 

jag vill paradiset nå

 

Jag vill kyssa en kvinnas bröst

 

min enda tröst denna djupa höst

 

Ikväll lyssnar jag på mäster Cornelis

 

min goda broder så varm och vis

 

Jag vägrar att bli cynisk och bitter

 

Jag känner änglar och hör fågelkvitter

 

Jag är inte ämnad för elände och depression

 

Jag dricker frid, jag fylls av himmelsk inspiration

 

Min själs hjärta

 

är fylld av en smärta

 

Jag kröns varje natt till kung

 

och glada spermier simmar i min pung

Varje morgon ligger jag slagen

 

men jag lyder inte under den värdsliga lagen

 

Jag är innerst inne en fri och säll ande

 

jag jublar mitt i min smärta, det är få som kan det

 

Livet kan verkligen te sej som ett straff

 

när du tittar på så där så blir jag paff

 

Vi är alla ämnade för paradis

 

det måste finnas en ände på all kris

 

Glädjens sol ska stråla

 

tillsammans ska vi vråla

 

Allt jag vill är att slicka din hud

 

för jag är bästa vän med Gud

 

Du säjer att med mej känner du dej trygg

 

men jag tycker att du är elak och stygg

 

Du håller inne med din längtan och åtrå

 

men jag vill ditt hjärta och själ nå

 

Nu på lörda

 

ska jag din sömn mörda

 

Jag ska göra dej galen och kåt

 

för jag ska bli hård och du lyckligt våt

 

Jag kan se att du är olycklig, så älskade fall i gråt

 

Att du ska blomma och fulländas är mitt enda uppsåt

 

Kom nu i min varma famn

 

så ska jag sjunga ditt vackra namn

 

Jag ska älska dej fram till din grav

 

jag ska vara ödmjuk, inte ha några krav

 

Allt jag vill är att se dej glad

 

jag ska kröna dej med rosor och blad

 

Jag ska lyfta dej upp på din tron

 

jag utplånar din vånda, och oron

 

Du ska sjunga och skrika din lycka

 

Men vad ska dvärgarna tycka?

 

Låt oss glömma idioterna, och gå vår egen väg

 

Visst är egocentriskheten helig och vacker så säg

 

Ingenting i vårt samliv ska leda till katastrof

 

för vi älskar varandra, det blir denna dikts sista strof.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 




Bunden vers (Rim) av Johan Bergstjärna VIP
Läst 193 gånger
Publicerad 2011-11-15 19:08



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Johan Bergstjärna
Johan Bergstjärna VIP