Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Gode Gud, jag har inte bett om att vara människa!




Gode Gud, jag har inte bett om att vara människa

i en utmattad kropp

Jag har inte bett om min smärta, som satt sej i mitt kött

Vad är det för mening med att lida?

Det gör så ont att älska, varför ska kärleken innebära smärta?

Den som verkligen känner ömhet, är den mest ensamma

Varför ska livet vara så hårt och svårt

Varför kan inte världen vara en enda stor kärleksgemenskap?

Jag vet inte om jag orkar med denna plåga så länge till

Mitt hjärta är så trött på att leva och längta och hoppas,

och perversa mörkermakter som bara vill plåga mej.




Fri vers av Johan Bergstjärna VIP
Läst 184 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2011-11-15 19:28



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Johan Bergstjärna
Johan Bergstjärna VIP