Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Bara för att jag äntligen kan andas

 

Bara för att jag numera kan andas fritt

kallas jag omnipotent

Bara att jag slutat låtsas vara liten

kallar man mej storhetsvansinnig

När jag nu bryr mej om mej själv

så blir jag stämplad som självupptagen



Bara för att jag börjat ta emot kärlek

så blir jag mer och mer den jag är

Jag är fylld av en nygammal frid

 

Jag ler och jag älskar igen

Ingenting är någonsin

omöjligt eller för sent.

 

 




Fri vers av Johan Bergstjärna VIP
Läst 250 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2011-11-18 17:08



Bookmark and Share


  Nanna X
viktiga tankar!
2011-11-19

  Cahaya
Ja... man kan inte behaga alla... Är man på ett sätt sticker det i ögonen på nästa... och tvärtom. Man måste hitta behaget inom sig själv och ha tilliten och styrkan i att man räcker som människa. Precis så som man är... Fin tänkvärd text.
2011-11-19

    ej medlem längre
Att andas fritt. Så härligt! Och åtminstone i mina ögon så innehåller denna dikt inte ens den minsta antydan till vare sig storhetsvansinne eller omnipotenta fantasier utan beskriver tvärtom ett tillstånd där man kan le, leva, existera och älska helt utan hämningar och begränsningar och fullt ut bejaka sitt vara och sin person. Att vara förmögen att ta emot den kärlek som man så väl behöver är ju också en gåva och ett sundhetstecken som gör att man utvecklas och växer som ande, och trots allt så bör man inte förminska sig själv och sitt värde på samma sätt som man heller inte bör överdriva det. Att bara andas, och att andas frid, tycker jag verkar vara en väldigt god målsättning som tyder på en självinsinkt och en klarsyn. Någon gång så måste man ju resa sig ur sin litenhet och inse sin kraft och sin potential, och att verkligen bry sig om sig själv är kanske även det första steget som man bör ta för att sedan kunna bry sig om sin broder eller syster. Hur som helst så tycker jag att den här dikten andas befrielse. Den talar på ett tydligt sätt både om människans situation, hennes möjlighet och hennes starka och tydliga förmåga.
2011-11-18

  Ninananonia VIP
Härligt min vän...
2011-11-18
  > Nästa text
< Föregående

Johan Bergstjärna
Johan Bergstjärna VIP