Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Min funderingar tillbaka till Sommaren då jag flyttade till Stockholm och blev kvar


Till Memoarerna (21) Sommaren 1998

Jag vaknade en söndagsmorgon
Sista helgen innan jag lämnade min
hemstad för att bli profet i en annan stad

Telefonen ringer
Det är polisen som frågar
om jag är jag
Blir orolig och frågar vad som
har hänt
De undrar var jag har min bil

Berättar att den är där den
brukar vara vid Nygatan i
centrala staden

De säger att den inte är där nu
Min röda Ford Sierra 2.0 -86
Utan den är ute vid havet,
vid stranden
helt sönderkörd
kopplingen helt utsliten
varenda kabel i bilen
var sönderklippt

Jag som inte hade några ovänner
i min hemstad
Vem ville mig så illa ?
Detta var inte bara ett pojkstreck efter puben
Någon vill åt mig personligen som klippt varenda
kabel i bilen, det måste ha tagit tid ....

Att reparera bilen skulle kosta 15.000,-
Bilen var värderad till 17.000,-
Försäkringsbolaget valde att reparera
Men bilen var sig inte lik efter det
Sålde den inom kort

Vet än inte idag vem som ville mig så illa
men misstänker att det måste ha varit någon
som var avundsjuk för att jag skulle flytta till
Stockholm och göra karriär eftersom detta var sista
helgen innan min flytt till Stockholm som skulle bli
under torsdagen

Jantelagen gjorde sig påmind ?





Fri vers av Schackpoeten VIP
Läst 156 gånger
Publicerad 2011-11-18 22:38



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Schackpoeten
Schackpoeten VIP