Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Vem är jag?

Vem är jag?

Jag är en gåta som inte har ett svar,
jag är svaret till frågan som inte existerar,

jag är den som förvirrar en,

jag passerar livet obemärkt,
medan jag lägger märke till allt som händer i den,

Jag är labyrinten utan en börja eller slut,
som får modet att rinna ut och med en knäckt själ att vända

Jag är pusseln som inte har bitar

Jag är dikten som skrivs utan bläck i pennan och papper på bordet

Vem är Jag?

Jag är vandraren utan mål,
Jag vandrar genom länder utan städer,
Vandrar gator tomma utan människor där endast vindens viskning som hörs,
Korsar skogar utan liv,
Seglar genom haven utan vågor,

Jag vandrar genom tids och rum i all oändlighet själv,

Jag är allt och ingen

Är jag ensam i världen eller världen är ensam i mig?




Fri vers av Gräshoppan
Läst 194 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2011-11-23 04:00



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Gräshoppan