Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Att vara kroniskt trött...




Jag sover 11-12 timmar per natt
ändå vaknar jag nära utmattad
Stapplar upp och sätter på kaffe
Dagen en dimma och jag en zombie
Detta är absolut inte livskvalitet

Halvpsykotisk sätter jag på poeter,
en av mina oaser i mitt så kallade liv
Funderar på utvägen: psyket...
Men vad skulle jag göra där, ligga
och stirra tak, som jag gör här hemma

Gud, varför är mitt liv så hårt och svårt?
Vad ska jag göra de 40 närmaste åren,
när jag inte orkar med andra människor,
när mitt medvetande är en enda dimma,
och tomheten breder ut sej som en öken?

Är detta livet ett straff för något jag gjort
i ett tidigare liv? Känns som om döden
är en rimlig utväg, en nödutgång.
Jag känner mej slut som människa,
och jag kan inte ens gråta över mitt elände.




Fri vers av Johan Bergstjärna VIP
Läst 190 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2011-11-27 22:16



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Skriande och desperat text om ett tillstånd som verkar nästintill outhärdligt där man går som i en dimma och knappt ens vet om man är död eller levande. Man vill så gärna leva, men hela tiden tar fasorna och plågorna över och man famlar omkring i det stora mörker som omsluter och där man har så fruktansvärt svårt att skönja något ljus. Allting är som ett töcken, man orkar inte mer, man finner inte något hopp och till sist så kan man inte ens gråta. Men se det för guds skull inte som något slags straff för saker som du kanske inte ens har gjort dig skyldig till eftersom att det innebär att helt på egen hand ta på sig alldeles för många saker som ligger och har legat totalt utanför ens egen kontroll! Tomheten finns där visserligen, men somliga saker råder man inte över, och det sjukdomstillstånd som beskrivs skulle kunna drabba nästan vem som helst om man bara är lite känslig och extra sårbar för starka påfrestningar. Det är m.a.o. INTE ALLS ditt eget fel att du mår och känner som du gör. Du gör så gott du kan, och mer kan man inte begära. För somliga av oss så kan livet tyvärr ändå ibland vara ett rent helvete, men tro mig. Det finns betydligt mycket bättre utvägar än döden.
2011-11-28

    ej medlem längre
Det låter du bli! Jag vill läsa mer av dig så...
2011-11-28

  Linda CH VIP
Starkt av dig att dela med dig!
2011-11-28

  Ninananonia VIP
Kämpa på Johan... du skriver så fint... berör...
2011-11-28

  thyra
Jag tror inte att det är något straff, lärdomarna ur de tidigare liven skall vara positiva och bejakande har jag läst nånstans. Trötthet kan verkligen få oss att känna oss miserabla, men nödutgången är vid skylten med den gröna springande människan på. Ingen annanstans och heller inte på något annat vis. Du är viktig för oss här, och säkert också för andra. Kram!
2011-11-27

    Birgersdotter VIP
Blir berörd...kämpa på
Du gör det bra som
berättar ...
All lycka!
2011-11-27
  > Nästa text
< Föregående

Johan Bergstjärna
Johan Bergstjärna VIP