Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
funderingar kring mitt namnval på poeter.se


Nöddopet

Vilken miss, ett sånt stolpskott, glider ut bland de litterära
och försöker dela med mig, eller roffa åt mig?
Ära och berömmelse stundar ej för en enkel man
som glömde ett artistnamn (för det måste man ha)
som Staffan Johansson lyckas man inte.
Må mitt namn vara okänt, eller spridas som pseudonym
kanske är jag på riktigt eller så är jag inte det.
Vad menar jag då med ett sånt simpelt namn?
Jag kunde ju valt Biggles, Lucky Luke eller prins Valiant
men missade tåget och skyltar nu med mitt enkla namn.
Är jag då förlägen och generad över min enkla härkomst?
Jag vill ju vara som alla andra på sidan, undvika mainstream,
verka djup & estetisk, klok & fundersam, unik och orginell.
Det är nog som mainstream jag gör mig bäst
får då är jag allt och lite till, även ärlig.




Fri vers av Staffan Johansson
Läst 336 gånger
Publicerad 2006-01-16 16:46



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Staffan Johansson
Staffan Johansson

Senast publicerade
my valentine
Egenbild
Nöddopet
* Se alla