Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Här jag valt att kommentera en text av Berra Bäver. Det är för den nyfikne att lista ut vilken. Bilden skall här illustrera att den som speglar sig i sig själv ser sig själv och därmed också möjligen andra. Fåfängan är, trots allt, inte ett brott.


Kommentar på en text (045) Något litet om ego






Paradox är det att älska sig själv
eller vara märkvärdig.

Att älska sig själv
är inte fel.

Det är hänsynslösheten
som sticker ut.

'Du skall inte tro
att jag bryr mig
om du inte gör mig uppmärksam
på att jag felar'.

Märkvärdig är den
som är värd att märkas
läggas märke till.
Oavsett varför.

Att inte visa hänsyn
är det fruktansvärda.
Inte att älska sig själv.

Om du bara håller isär begreppen
så kommer du 'längre'.

Ety folk säger
'För att kunna älska andra
måste du först kunna älska dig själv'.
Hur kan det då vara fel
att älska sig själv?

Knepigt alltså
det där med egotrippen.

Det är hänsynslösheten
och föraktet för andras existens
du skall rikta in dig på.




Övriga genrer (Pastisch/Hommage) av lodjuret/seglare VIP
Läst 177 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2011-12-07 08:02



Bookmark and Share


  Ronny Berk
inte illa att knäppa den bilden; skickligt och påpassligt ! texten är läs- och begrundansvärd
2011-12-07

  Jack E. Gladh VIP
För tillfället lämnar jag
gängse krav att ge
konstruktiv kritik. jag
nedlåter mig till att
tycka att det här är
suveränt ordsnickeri.
Applåder och bravo!!!
2011-12-07
  > Nästa text
< Föregående

lodjuret/seglare
lodjuret/seglare VIP