Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Lätt inspirerad av en poet här inne som jag tror jag kan namnet på. Carola Hedelius är namnet, vad jag minns. Ni får inte bli gramse på mig för mitt lilla minnes skull, det var ju ändå flera minuter sedan jag var inne på hennes sida och läste en text.


Något litet om det marina lilla livet - en foting








Man är ju
hellre ett sandkorn
i en mussla

än ett sandkorn
i Saharas öken.
Trots sällskapet av

släktingar där i
den stora, stora
'sandlådan'. Musslans kött

är så lent
och som mjukt.
Så kärleksfullt vaggas

sandkornet och växer
upp till en
vacker pärla som

en vacker dag
sitter i ett
halsband högt buret

kring halsen och
nacken tillhörig en
kvinna med en

stor, stor simbassäng
som påminner om
det marina havet.




Prosa (Fabel/Saga) av lodjuret/seglare VIP
Läst 233 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2011-12-07 22:54



Bookmark and Share


  Nanna X
snygg kedja!
2011-12-08

  Ronny Berk
trevligsaker- väl tänkt- men tänk så många musslor som skulle må bra av att vistas i Sahara
2011-12-08
  > Nästa text
< Föregående

lodjuret/seglare
lodjuret/seglare VIP