Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Jag älskar att sitta och lyssna på folk vart jag än är på väg, sitter, står och finns i verkligheten. Det finns så mycket att snappa upp och få idéer av. Det kan vara ett eller några förflugna ord, ett uttryck, något som skapar känslor och blir något av.


Hittas inte i uppslagsverket? En foting.






Ett gäng tjejer
i tunnelbanan tisslade
och tasslade medan

jag satt och
sms'ade med en
väninna. Plötsligt spetsade

jag öronen. Vad
sjutton var det
tjejsaren hade sagt?

Att hon inte
förstod sig på
'Muttafittationstabellen'? Jo, så

måste det ha
varit. Jag borde
förstås inte blitt

förvånad. Allting skall
skojas med och
förvridas för att

ge effekt när
man pratar om
saker. Särskilt om

man vill poängtera
att det är
något skit som

man väl ändå
som inte behöver.
Så är det

med ett ämne
som matematik, man
antingen älskar eller

hatar matematik. Kanske
beror det på
hur läraren som

lär ut eländet.
Det ämne man
bara älskar att

hata. Eller bara
älskar för att
läraren lyckas få

ämnet att bli
till något häftigt.
Något alldeles speciellt.







(Om bilden. Jag älskar att fotografera och just gator har jag svårt att låta bli att fotografera ur den här sortens vinklar, det ger en i mina ögon, surrealistisk dimension till upplevelsen, betraktelsen av gatan.)




Fri vers (Fri form) av lodjuret/seglare VIP
Läst 344 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2011-12-10 21:33



Bookmark and Share


  Monika A Mirsch VIP
Din ingress är tjusig och dina matematiska öron är snygga - minsann! Du får mig att spetsa öronen.
2011-12-10

  Ronny Berk
dagens skola tillför lärorik kunskap till lyhörda elever; aj, fel...kundskap enligt friskolereformen
2011-12-10
  > Nästa text
< Föregående

lodjuret/seglare
lodjuret/seglare VIP