Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Jag har ett halvt löfte om att få resa till Bolivia nästa år och jag fasar redan för att behöva välja mellan att resa och att stanna hemma. Jag vet ju redan nu att vad jag än väljer, detta val kommer att förfölja mig för resten av mitt fortsatta liv.


Det är inte själva ombordstigandet...






...på flygplanet för att anträda resan till det
sydamerikanska landet Bolivia som fräter på min själ...
...utan fastmer det gnisslande ljudet

då en av motorerna bryter sig loss från ena vingen
på planet och faller med ett ångestfyllt tjut
genom molnens massor,

bara för att vid landningen i havet
kasta upp kaskader av vatten och sedan tumla sig något
tusental metrar ned till havets botten.

Tanken på ett möjliga scenario är förstås inte
något man som passagerare vill ens som tänka.
Men känslan som dessutom fyller samma passagerare

skall kunna vara så som än värre
alldeles oavsett vad klockan är slagen
då detta möjliga scenario än må utspela sig.


(Texten har fått ligga till sig i utkast sedan 2011 12 12)




Prosa (Fabel/Saga) av lodjuret/seglare VIP
Läst 46 gånger
Publicerad 2023-12-07 13:05



Bookmark and Share


  Tomas Sofia Johansson-Jonsson VIP
bolivia?
åker man inte över
bermuda triangeln då?
haha
najs...
2023-12-07
  > Nästa text
< Föregående

lodjuret/seglare
lodjuret/seglare VIP