Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Jag fick rådet att lägga ut texten redan den femtonde december, men för att slippa förstöra julstämningen redan nu så väntar jag till ' i morgon' med detta. (Texten har legat i utkast sedan 2013 12 07)


Sådan är du






Vi är alla och envar förvaltare av
'Tummen-mitt-i-handen-kompetensen',
det är mest när vi betraktar resultaten

av våra medmänniskors möjliga slarv,
tanklöshet och känsla av att
'även halvgjort arbete duger'

eller 'det får duga'
och liknande tänk när jaget inte orkar
lägga in sin själ i pysslet.

Att handla efter minsta motståndets lag får konsekvenser.
Resultaten av det ser vi 'överallt'
där det handlar om
ett visst antal alternativ som skäl för detta.

A. För att människan är ointresserad av
att göra 'ett bra jobb' just där och då.

B. För att människan är på ett jävla humör
och skall hämnas genom att göra ett halvdant jobb.

C. För att det är uträknat att om jag slarvar litet
så blir det svårt att kontrollera sedan om det är jag
som förlagt något och då gjort det för egen vinning.

Eller bara genom ren tanklöshet eller inkompetens.
Det skrivs på det konto som kallas för 'svinn'
och som varje 'företag' måste räkna in i sin budget.

D. För att tjäna pengar, antingen för att jag
är organiserad skurk eller är frilansare som alltid
ser till att 'se om mitt hus'
och stjäla 'allt som inte är fastspikat'.

E. För att människan ifråga är en drömmare
som aldrig kan göra bra ifrån sig ens när det ligger
den individens eget intresse att göra just det.

F. För att människan är ett svagt käril och är för sjuk
för att jobba men ändå går och försöker vara till som nytta,
dock utan att kunna fullfölja uppgiften ordentligt.

G. För att jag skall slippa raka av hela alfabetet själv,
kan du fortsätta att fylla i egenuttänkta alternativ.




Prosa (Fabel/Saga) av lodjuret/seglare VIP
Läst 36 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2024-03-06 02:06



Bookmark and Share


  karenina VIP
Undra om du känner igen dig själv i någon av dina uppräknade alternativ?
2024-03-06
  > Nästa text
< Föregående

lodjuret/seglare
lodjuret/seglare VIP