Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

En tomtes försvarstal

Det var aldrig meningen att barnen förslava, jag skall för evigt min säck och mitt skägg i Poltava eller Java begrava. En klapp skall inte själen skava, ej heller dess stämning i d-moll trava. Mina intentioner kan man enkelt stava, men ni har tagit klappens lava och gjort dem konkava. Ni kommer på julens frid inom kort att snava och era sinnen förblir grava likt giftet i kassava. Den girige förkastar det oktava i en flaska kava och överflödet frossar ur en löst sammansatt piassava! Kasper, Melker och Baltsar hava bosatt sig i Glava i väntan på att människan skall sluta gnava!

Eftertänksam Jul önskar

Sinterklaas




Fri vers (Prosapoesi) av Georg Möller
Läst 216 gånger
Publicerad 2011-12-15 18:01



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Georg Möller
Georg Möller