Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

En tår

Jag stod ensam vid den ölimpregnerade träbaren
Restaurangen var stökigare än vanligt där jag stod i min kostym
Jag köpte ännu en halvljummen öl att skölja ner mina minnen med
Ingen såg mig där jag stod i min ensamhet
Det gjorde mig ingenting då jag helst inte ville prata med nån
Jag orkade inte gå på någon tillställning... inte du heller tydligen
Du satt i din svarta sidenklänning och log mot mig
Jag noterade att ditt hår låg lite nonchalant  över pannan
Som det alltid gjorde
Du förstår ditt problem är att du har för kraftiga vrister, sa säljaren
När han mätte mig med sina dömmande ögon
Man får inte så mycket för 500 kronor idag, så mitt val var lätt
Jag valde ett par svarta loafers, i italienskt kalvskin, som han sa
Som om det skulle spela någon roll
Detta var andra gången jag bar dem
Första gången var vid min dotters konfirmation
Hon dog dagen efter...
Jag har inte burit dem sedan dess
Halvvägs genom min öl fick jag ett meddelande från Gabriel
Han sa att de hade skickat en taxi
Den var tidig
Jag tog en stor klunk och blundade
Du nickade välmenande och la din hand på min
Jag log tillbaka - du var så vacker
Jag gick ut genom den slitna pubdörren som vi gjort så många gånger förut
Solen träffade mig i mitt rödsprängda öga då jag steg in i bilen
Det sved, en rysning reste sig
Ensam blickade jag tomt ut genom fönstret
Jag såg ett ungt par hålla handen på trottoaren
En tår rann utmed min kind




© georgmoller.se




Fri vers (Prosapoesi) av Georg Möller
Läst 394 gånger
Publicerad 2017-08-28 13:17



Bookmark and Share
  > Nästa text
< Föregående

Georg Möller
Georg Möller