Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

punkt

Orden ejakulerar genom fingertopparna. Antingen som dom knaprar tangenter eller håller i en vass spets. Och jag skriver punkt efter punkt efter varje mening. Stannar upp och tar en paus. Håller mig vaken.

Kommunikationen består av ivriga uppmärksamhetsmarkörer.
Pick-pick-pick på din uppmärksamhet. Slungar mig okroppsligt mot dig. Inga utbytbara kroppsvätskor. Inga kippande andetag. Inga fula klyschor alla sett förut.

Orden. Dom orden och punkterna som fastnar under naglarna blir klåda. Börjar som ett litet sår. Du kliar av skorpan och såret växer sig större. INFEKTION. Infekteras. Badda med versaler och linda i adjektiv. Förlåt. Men punkterna skaver ändå. Det finns inget jag kan göra sen dom lämnat härden. Avfallet måste lämna kroppen. Behöver förvaras. Så jag lägger punkterna hos dig. Kan dom finnas där? Sprida sin radioaktiva strålning i dina rum.

Ditt svar smälter mig. Min reaktor överhettas. Var god. Stör ej min vakanta oroshärd. Punkten. Min kärna runt texten som hettar. Låt mig lägga punkterna i din mun. Låt mig kyssa dina ögon med min radioaktiva strålning. Öppna din USB-port och låta mig överföra mina tankar direkt in i din kropp. Den enklaste vägen att gå.

Punkterna är bara ett sätt att berätta hur mycket jag behöver. Dig. Punkter. Bara ett sätt att förlora mig själv i dina händer. Dom som tar tag i mig skakar om. Störd. Punkter. Jag kommer aldrig att sätta punkt för det här. Din celebrala närvaro plockar stående hårstrån. Jag säger att jag vill dö. Helst i dina armar (men var som går bra). Göm mig i dina armar. Ta min. Punkt. Förvandla alla prickar. Måla stora fläckar på mina fläckade lakan. Ta mina punkter från mig. Frigör mig från min smälta oroshärd.

I min reaktor är du aldrig trygg
Hettan smälter våra vokabulära infantiliteter.

Du har aldrig hört hemma här bland mina punkter. Mellan rum. Mellan slag. Mellan orden.
Dina kilar får inte plats att andas mellan rader av punkt. slag.
punkter. bara ett sätt att hålla dig ifrån mig. Göra dig osäker. Grubbla över punktens intention formulera ett ännu hetare svar.

Rör ej min smälta oroshärd. Jag måste hålla mig vaken. Hålla fast mina punkter.
Du kan slita mig i stycken men aldrig slita punkt isär.




Fri vers (Prosapoesi) av Violet Blue
Läst 245 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2011-12-19 01:41



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Violet Blue
Violet Blue