Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


'My melon man' av nanna x, förekom min kommentar. (Texten har legat till sig i utkast sedan 2011 12 22)


Kritik på en text (2744) Melankoli är en sorts alkoholism






'Alla' gnäller jämt när det är slut
själv gråter jag bara
medan filmen pågår

och ja, kanske litet i slutet då, precis
när Hugh Grant
eller någon annan hjälte

just har insett hela grejen
med att inte fira livet på egen hand.
Men livet är just på egen hand

särskilt när 'kärleken' tar slut.
Jag har så svårt att ta en lek
riktigt på allvar, och kärleken

den narrar en jämt
vet man något så är det just det.
Den tar slut om den är 'fel ute'

och den tar slut
om man tror att man kan
ta det lugnt och bara flyta med.

Det värsta med att 'falla'
är att man kan trilla och bryta benen.
Även om det så bara är dem

som sitter i lillfingret.
Det är inte kärlekens fel
utan dem vilka är satta

till att förvalta den.
Om du vill skylla på något
så skyll på just dessa.




Fri vers (Prosapoesi) av lodjuret/seglare VIP
Läst 24 gånger
Publicerad 2024-02-19 13:57



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

lodjuret/seglare
lodjuret/seglare VIP