Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
(Eget foto på min present-amaryllis av min älskade, växten var bara "en knöl" från början men blommar nu så här fantastiskt!) Julen är tyvärr inte en så underbar högtid för alla-men jag ville ändå fokusera på glädjen i min lilla "julsång".


"JULEN ÄR KOMMEN" - MITT JULKORT TILL ER ALLA



Brinnande ljus i vår snövita värld
julen är kommen till jorden
pepparkaksgubbar, julottefärd
knäck och små tomtar på borden

dofter av saffran, glögg, marsipan
Crosby som sjunger ”White Christmas”
väntar på tomten gör julglada barn
medan skinkan på spisplattan kokas

smällkarameller i grön, nyklädd gran
änglar och kulor och glitter
pappersgirlanger inköpta i stan
röster av julglädjekvitter

mandel i gröten, sill och potäter
julmusten fyller nu glasen
kola och knäck, anisbröd och klenäter
fina buketten i vasen

visst ska här dansas till sånger om julen
om rävar som raskar på isen
om tomtar och Rudolf med illröda mulen
och bockar som lämnats vid spisen

En glad jul till er som just läst detta ”poem”
jag önskar er frid i ert sinne
låt harmonin flöda i husen och hemmen
så blir julen till ett vackert minne
















Bunden vers (Rim) av Junitvillingen
Läst 1526 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2011-12-23 09:10



Bookmark and Share


  Maria T
Här flödar harmonin
i din vackra julsång
2012-01-15

  Havsjungfrun
Gott Nytt år och god fortsättning! =)
2011-12-31

    Max Poisé
God Jul min vän!!
2011-12-24

    ej medlem längre
Dito
Atoaa!! :)

Julglödsskimmer
rart
över ditt julepoem
underbart!
2011-12-24

  erkki
Jättefint! Somliga tycker att julklappsrimstuket är banalt. Det är precis tvärtom, tycker jag. Utan rim blir det hela ofta platt. God Jul! Ha kul!
2011-12-23

  Yrre VIP
Helt ljuvligt!! En underbar kul tillönskas dig med lycka och välgång på alla plan, stora kramar!!!! /Annika ♥
2011-12-23

  stenhur VIP
Tackar och återspeglar detta änglaljus till dig som sände det
2011-12-23

  Osvalds_Dotter VIP
Vilken härlig Juldikt Vännen,
Sitter med ett leende på läpparna :-D

Ha en riktigt god jul!

Kram Jenny
2011-12-23

  Peter Olausson VIP
glada rader gör en glad - tack du ängel för versparad! God Jul! - Peter
2011-12-23
  > Nästa text
< Föregående

Junitvillingen
Junitvillingen