Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
'Juldjävulen' av hrm herr Gustafson eller vad han nu kallar sig, inspirerade till kommentaren. Bry dig inte om att leta efter den på hans sida, han har blockerat mig. Men det hindrar mig förstås varken att läsa eller skriva kommentarer.


Kritik på en text (721) Någon sorts tolkning



Jag känner inte herr juldjävulen
närmare, vi har så att säga inte
träffats mer på tu man hand.

Jag vet inte juldjävulens adress
och inte bryr jag mig om att leta
på eniro heller. Skulle han komma

förbi så får han gärna göra just det
gå förbi. Ikväll är jag nämligen inte
hemma för någon, jag lånar ut

mitt hem till en hemlös och själv
åker jag till 'en annan' för att
fortsätta fira där. Jag har firat

i stort sett hela dagen men inte är
den varken full eller till ända för det
än på långa vägar. Skulle du eller

någon annan träffa juldjävulen så
var noga med att inte hälsa från mig
för jag känner honom inte. Bara låtsas

som det regnar, trots att det är
uppehåll just nu. Här i Stockholm
är det grönt just så som i granen.




Prosa (Fabel/Saga) av lodjuret/seglare VIP
Läst 259 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2011-12-26 11:14



Bookmark and Share


  cilax VIP
elegant förpackat
2011-12-26
  > Nästa text
< Föregående

lodjuret/seglare
lodjuret/seglare VIP