Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Att ta bladet från munnen (eller om att vända blad helt).


Sa det
för första gången.

Rakt ut i luften.

Släppte ut en fågel
ur sin gyllene bur.
Väckte tigern
ur djupsömn.

Det är dags
att släppa taget om väggarna
handen från staketet

och aldrig mer balansera
ett krus med vatten
mot min panna

för andras skull
än min egen.

Sa det
för första gången




Fri vers av Tina-sol
Läst 247 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2011-12-25 22:25



Bookmark and Share


  Päronsplitt
Fantastiskt skriven dikt om att säga vad man tycker, säga sitt hjärtas mening. Äntligen släppa ut fågeln och väcka tigern. Älskar bildspråket i den här texten och som visar på något mycket mänskligt..att tala för egen del och inte för andras. Att inte fokusera på vad andra tycker eller tror eller "vet". Fantastiskt bra och tankeväckande dikt.
2012-01-05

  La Magnólia VIP
Ord som väcker tankarna .. Tycker om! .. Sparas ...
2011-12-25
  > Nästa text
< Föregående

Tina-sol
Tina-sol