Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Letar efter egot

Om konsten att stanna klockan,
vrida tillbaka
och ställa sig vid sidan av
och betrakta sig själv,
att se.
Att ställa sig frågan:
Varför…

Att förstå.

Att slå hål på första tanken,
förmå,
leva med det och gå.

 

Jag är min egen motsats,
jag är mer än jag orkar med.
Jag är två steg vid sidan av,
antagligen lite feg.

Jag är ute och söker,
jag letar i var vrå,
jag inför mig själv
tassar på tå.

Jag är frågan jag söker
men svaren få att få
där jag i egen stolthet
söker något för själen att få.

Att stanna vid, att nå




Fri vers (Fri form) av Leif Furstedt
Läst 217 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2011-12-30 17:40



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Leif Furstedt
Leif Furstedt