Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

En nutida nyårssonett

Ring, I-phone, ring i varma nyårsnatten,
mot himlens inversion och vårens sura sjö.
Det nya året har redan börjat dö.
Ring förorening över land och vatten!

Ring in det billiga, ring ut de gamla
i jordens sista skälvande minut.
Ring korruption och förtryck till alla ut,
ring in oärlighet till de som famla

Ring våra tankar in i stressens häkte
och ring status emellan rik och arm.
Ring ut kärlekens och empatins kall.

Ring, klocka, ring för mänsklighetens släkte
för mer bekymmer, sorg och sargad barm.
Ring in det tusenåra moralets förfall




Bunden vers (Sonett) av Georg Möller
Läst 220 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2011-12-31 11:31



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Georg Möller
Georg Möller