Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Åk kana ner för pulkabacken och om det inte finns någon snö, åk ändå.


De där byxorna används bara som finkläder.
De kan slitas annars.
De kan få onödiga fläckar.

Det där porslinet används bara till fest.
Det är synd om det går sönder.
Och det får absolut inte diskas i maskin.
........................................................................

Fel. Tokerier. Dumheter.
........................................................................

Använd byxorna innan de blir omoderna.
Använd de innan du blir för fet.
Fläcka ner dig. Slit på tyget.
Åk kana ner för pulkbacken
och om det inte finns någon snö
- åk ändå.

Damma av porslinet.
Gör dina dagar minnesvärda.
Krossa det mot kaklet, älska såsen
med din tunga.

Sitt inte och vänta på tillfällena
då du får njuta
Det är som att omsorgsfullt hänga sig själv
på galgen och njuta av att se sig dingla.
Det är som att förringa sin egen existens
undanstoppad i en matsalsmöbel.
.............................................................................................................................




Fri vers av Tina-sol
Läst 162 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2012-01-02 12:41



Bookmark and Share


  Larz Gustafsson VIP
Ja, det finns för många tabun.
2012-01-02
  > Nästa text
< Föregående

Tina-sol
Tina-sol