ljuvliga energier
bland coops specerier!


" />
Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

ljuvliga energier
bland coops specerier!






Vem är det som är förståndshandikappad/funktionshindrad?

 



I mataffären; den förståndshandikappade
unge mannen - hälsandes på alla han ser.
Så vänlig & varm. Skulle kunna vara en
medverkande "i en annan del av Köping."

Hans blick skickar sol rakt ner i mitt trötta hjärta.
Jag lyser upp, ger ett leende H E J!! tillbaka.


Vem är det som är värst handikappad... han?
- eller vi som går förbi & inte låtsas om varandra;
snärjda, instängda i grå konvention,
iskallklibbig slentriansk ljummenhet.


Han strålar meningsfullhet omkring sej.
Gnistrar godhets själfulla energier.

 




Fri vers av Johan Bergstjärna VIP
Läst 266 gånger och applåderad av 12 personer
Publicerad 2012-01-05 12:03



Bookmark and Share


    Birgersdotter VIP
Bra viktig text som träffar hjärtat
2012-01-06

  Bibbi VIP
Jag har jobbat med funktionshindrade hela mitt yrkesverksamma liv och stortrivts med det.
2012-01-05

  Mats Henricson
Håller bara med men ,tyvärr, såsom tvåbarnsfar har jag noterat att acceptansen för handikappade och funktionshindrade INTE har samma respons hos den yngre generationen, t ex är "CP" ett vanligt glåpord bland tonåringar och de strax över 20 ! Trist detta....
2012-01-05

  Seglaren
LIte jobbigt är det allt
när en förståndshandikappad
skriker HEJ och vinkar till en.
Men man vänjer sig.
Och tycker det är trevligt.'

Jag frågar då och då folk i affären
om hur man ska laga till maten.
Så det händer att jag är
mindre förståndig jag med.

vänlig hälsning
2012-01-05

  marie-helene
Det är därför jag jobbar med funktionshindrade, dem är äkta och så älskvärda...Bra text,tack!
2012-01-05

  Anders Nordlander VIP
Man kan vara handikappad på många sätt och vad är rätt sätt att vara på. Mycket fin iakttagelse direkt ur livet. Inte en massa gnäll om hur vi som skriver är, hur man ska skriva, vilka som är riktiga poeter, vilket jag är väldigt trött på att höra!
2012-01-05
  > Nästa text
< Föregående

Johan Bergstjärna
Johan Bergstjärna VIP