Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Människorna vi ännu inte mött.


De finns där ute,
människorna vi ännu inte mött.

Människorna som ska ge oss
någonting mer i våra liv.

Nya perspektiv, nya drömmar,
glädje och tårar.

Människorna som kan förändra oss,
på ytan eller på djupet.

En vind mot kinden som snabbt sveper förbi
eller en orkan som förändrar världsordningen.

Vem vet?

Men det fantastiska är att dessa människor
har levt sina liv samtidigt som du har levt ditt
utan att ni har en aning om varandras existenser.

Och sen kan det komma en tid
då det känns som
att ni alltid känt varandra.




Fri vers av Tina-sol
Läst 192 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2012-01-06 10:40



Bookmark and Share


  Päronsplitt
En dikt som tilltalar mig mycket genom sin spännande insikt om människorna vi ännu inte mött men som finns där någonstans i livet. Tycker dina ord i mitten av texten förklarar det på ett alldeles underbart vis "en vind mot kinden som snabbt sveper förbi eller en orkan som förändrar världsordningen" som visar på hur ett möte med någon av människorna vi inte mött, kan upplevas. Avslutet "binder" ihop det hela på ett sånt härligt och längtansvärt vis. En dikt som är värd att läsas och upplevas många gånger.
2012-01-07
  > Nästa text
< Föregående

Tina-sol
Tina-sol