Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Höjdhopp

du springer fram mot ribban
och ska precis hoppa över
med ryggen närmast ribban
när mattan ställer sig på högkant

under visar sig ett gigantiskt sandtag
ett tegelbruk fullt med lera
som sakta rullar sina fyrkantiga stenar
med bröstet fast i mjölken
från en bondgård tillverkad av ägg

du ändrar dig och vill slå en volt
men det är inte tillåtet att hoppa jämfota
du måste välja en fot före den andra
så du blir diskkvalificerad på livstid
med chans till benådning efter halva tiden
när det ändå är för sent för dig att se

det som du såg från första dagen




Fri vers (Fri form) av Börje Larsson
Läst 202 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2012-01-16 14:43



Bookmark and Share


  Arne Ugglemosse
Originellt upplägg, sannerligen!
2012-01-16
  > Nästa text
< Föregående

Börje Larsson
Börje Larsson