Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

bortglömd pojke i totalkatastrof






Jag är 11 år gammal. Min pappa har tagit sitt liv. Min mamma är bakom sin kontrollerade fasad - inte i stånd att ta hand om mej. 
Ett illvrål sitter intapetserat i väggarna i det nya radhuset vi flyttade till kort efter min fars död. En sjuk tystnad pyr i mahognymöblerna.
Ett osynligt gift av förnekelse i luften.
Jag är en bortglömd pojke med ett kaos av sorg, vrede och frustration inom mej. Stänger in mej på mitt rum och vräker på Kiss! Skickas på kollo i 3 veckor. Min nya manipulerande styvpappa förödmjukar mej, och mamma är blind. Jag tappar sakta sakta kontakten med den sanna verkligheten. Stänger av det olidliga, men håller en glad tapper mask utåt, för det mesta.

Men det som jag skriver nu, 35 år efteråt, det förstod jag inte så mycket av, då, mer än att livet var fel... Jag önskar jag hade förstått. Jag önskar att jag hade lämnat in mej själv hos socialtjänsten, och att jag hade kunnat förklara för dom: katastroftillståndet. Önskar så innerligt att jag hade fått komma till en annan familj. Till ett Hem med ordning, riktig kärlek & omsorg.

 

 




Fri vers av Johan Bergstjärna VIP
Läst 240 gånger och applåderad av 11 personer
Publicerad 2012-01-16 19:36



Bookmark and Share


    Birgersdotter VIP
Starkt berörande..önskar du fått hjälp...håller med ginger...du har ett varmt hjärta tänk på det...stark och modig
2012-01-16

    ej medlem längre
Dina minnen om din uppväxt föder känslor som är väldigt starka....jag ser den lilla pojken och jag ser den vuxna man han har blivit idag....en stark och fin man med ett vackert hjärta. Jag önskar nån hade sett dig då...nån med stort och varmt hjärta.
2012-01-16

  Seglaren
Hur mycket tror du att det här har skadat dig? Din uppväxt. Tror du att du skulle mått bättre idag om du fått fosterhemsplacering?
Det är inte säkert att du mått bättre idag. Men det är kanske möjligt.
2012-01-16
  > Nästa text
< Föregående

Johan Bergstjärna
Johan Bergstjärna VIP