Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Att ta sitt liv kan handla om självrespekt

 

 

Att man helt enkelt väljer att inte ta mer skit

från det så kallade livet; att man har fått nog;

man värnar sin självrespekt och integritet. 




Fri vers av Johan Bergstjärna VIP
Läst 271 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2012-01-18 17:34



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Men även i de extrema fallen har dom ett ansvar.. Jag tycker inte att det är en kärleksfull handling, den är sorglig och det är de närmsta som får ta allt..

"Det handlar inte om att ta sig igenom stormen, utan att lära sig dansa i regnet"
2012-01-19

    ej medlem längre
Att ta sitt liv är så grymt egoistiskt!
Med vilken rätt hindrar du oss från att tycka om dig i livet?
2012-01-18

  Johan Bergstjärna VIP
Jag talar om de extrema fallen; människor som mått jävligt dåligt under många år, och som bara inte orkar längre. Dom som befinner sej i en ständig mardröm, som dom inte kan vakna upp ur. Jag ser inte suicid i detta läge som något egoistiskt och självdestruktivt; utan som en akt av kärlek och självrespekt.
2012-01-18

  Arne Ugglemosse
I valet mellan slaveri i livet å ena sidan, och döden å den andra, så väljer jag faktiskt slaveri i livet. Detta till skillnad från till exempel Hitler.
2012-01-18

    ej medlem längre
Ständigt frågan som människan alltid har brottats med: "att vara, eller icke vara...". Hur jag än vrider och vänder på det, även utifrån anhörigperspektiv, så är valet att ta sitt eget liv den yttersta och största egoismen (kärlekslös integritet, absolut oåterkalleligt p.g.a tillfällig svallvåg). Det finns många andra sätt att prata om dessa frågor som är mycket bättre än internets textform, och jag instämmer i kommentarerna du redan har fått. Kunde inte förmå mig att lämna den här texten och bara gå vidare.
2012-01-18

  Nanna X
nej. håller inte med. självmord är att säga nej till livet, ge döden sista ordet.
2012-01-18
  > Nästa text
< Föregående

Johan Bergstjärna
Johan Bergstjärna VIP