Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Släck ljuset

trummorna talade med andarna i natt
de rådfrågade den abdikerande stamhövdingen
om vad de skulle göra med kycklingarna

han sa till oss att sätta på vinterdäcken
bilen behöver värme inför vintern
och sikten är alldeles för grumlig nu

du vill väl att den ska hålla till sommaren
då du ska ut och flyga med kycklingarna
som då har vuxit upp till yra höns

någon måste ju visa vägen
till platsen där tiden
har slutat att existera
så om du inte kavlar upp dina skjortärmar
och visar dina ben
lär du aldrig komma fram

sagt och gjort
jag letade upp trumman
spände fast ljuset
och konstaterade ytterligare en gång

det är roligt när det slocknar




Fri vers (Fri form) av Börje Larsson
Läst 144 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2012-01-19 12:23



Bookmark and Share


  cilax VIP
kul och/men allvarsamt
2012-01-19
  > Nästa text
< Föregående

Börje Larsson
Börje Larsson