Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Solen är kärlek!

Min älskade frågade mig vad solen betyder i mitt liv
Jag svarade då, efter en stunds tanke, följande
Solen ÄR mitt liv och hon undrade med sin tvekan
En tvekan likt avslöjande ögon som söker
Vad menar DU? Vad MENAR DU? VAD MENAR DU?
Mitt svar flöt ut ur strupen likt förklaring om alltet
Om solen inte funnits i sitt varma bomullssmekande
Smekande av det livsbejakande och det levande
Vad hade då strålat mot det härliga jag har nu och här
Allt det härliga jag givits i dess prakt av evig skönhet
En skönhet som får mig att känna euforin och den eviga lyckan
Så tveka inte min älskade! För solen, ja solen, det är DU!








Fri vers av Håkan Berg
Läst 256 gånger
Publicerad 2006-01-21 20:58



Bookmark and Share


  Pulsatilla
Så varmt och vackert!
Livsbejakande!
2006-01-21

  Cris
Så fint Solen är ju allt såklart!!! Värme och ljus för överlevnad och då är ju kärleken som eller Du eller Hon eller tja...
Jättefint tycker jag, man blir glad av texten.
2006-01-21
  > Nästa text
< Föregående

Håkan Berg
Håkan Berg