Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Att minnas det bästa~~~är att röra vid livets erogena zoner



Regnmorgon

Grådis impressionistiskt över sjön

 

Förnimmer svagt hur jag som barn vaknade 

med sprittande glädje i kroppen

 

Hur jag så självklart befann mej i det magiska ruset

Startade direkt min skapande dag med en obeskrivlig lust

 

Idag är det 35 år senare

Hittade min gamla legolåda igår

 

En ljus som pirrar i magen

Min livsviljas glöd.

 

 




Fri vers av Johan Bergstjärna VIP
Läst 201 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2012-01-20 17:31



Bookmark and Share


    ej medlem längre
En regnig morgon över sjön där man plockar fram sina allra lyckligaste minnen och försätts i en magisk upplevelse av sinnesro. Ljuset som pirrar och livsviljans glöd känns starkt genom hela den här dikten som är koncentrerad och närmast lite japansk till sin karaktär när man förnimmer den sprittande glädjen då allting bara vilar. Det finns något mycket varmt och tillitsfullt i de här raderna, något lustfyllt och alldeles självklart, ungefär som en gåva som man fått till skänks av livet vilken man bara kan tacka för och ta emot i vördnad. Trots att det till synes är en helt vanlig disig dag så infinner sig det helande ruset och själen uppfylls av närvaro, harmoni och skaparkraft. Och så är det ju ofta. Plötsligt, någonstans mitt i den grå vardagen, så öppnar sig miraklet och det känns som att man bara svävar fastän minnet är trettiofem år gammalt. Men varje människa rymmer trots allt en hel värld, och ibland kan glimtar av lycka bryta sig igenom t.o.m. det allra dunklaste av mörker. Glöden finns där, bevarad djupt i det inre, och livskänslan växer när de goda minnena vaknar till liv och sprider sig i kroppen som en mild och kärleksfull låga.
2012-01-21

    Birgersdotter VIP
härlig...
2012-01-20

  aol
du väckte en känsla inom mej, tack vännen
2012-01-20
  > Nästa text
< Föregående

Johan Bergstjärna
Johan Bergstjärna VIP