Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Jag lever idag, nu...

Vi har nog alla stått vid en bro
betraktat vattnet,

hur det passerar,
porlar förbi.

Hur var krusning,
var en ny våg.

Hur snabbt
allt förändrades och hur snabbt
åren gick oss förbi.

Vi är nog många som stått där
och sett livet rinna förbi,

upplevt känslan
av att vara akterseglad
i solsken eller stjärnljus.


Många är vi
som i feltid, plats,
tappade fattningen

funderade.

Många är vi
som fortfarande tänker:




-Jag borde åkt med nedströms.




Om bron är bekant
beror det på att din tro är stark,
att du vill mer än världen vågar ta in,

vågar njuta av,
vara del av,

att du valde,
att du är betydelsefull under solen,

att du är full av liv, känslor,
dofter och smaker.




Att du hanterar minnet
och vågar se
nästa nya vackra dag

där vi gjorde valet

 

 

 

 

 




Fri vers av Leif Furstedt
Läst 384 gånger och applåderad av 15 personer
Publicerad 2012-01-21 20:47



Bookmark and Share


  Ninananonia VIP
:) tycker om dina tankar som väcker tankar...
2012-01-22

  Anna*
Det är nog som du skriver många som tänker så.
Jag lever idag och gör det mesta och bästa av det.
Fin text som väcker tankar ... applåder
2012-01-22

  Eva Langrath VIP
Insiktsfulla ord där allt får finnas.
2012-01-22

  La Magnólia VIP
Vackert formade tankar och ett budskap av värde ...
2012-01-21

    ej medlem längre
En underbar dikt som föder känslor och tankar...som stannar kvar.
2012-01-21
  > Nästa text
< Föregående

Leif Furstedt
Leif Furstedt