Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Om handel med utsläppsrättigheter

Hö trur'u, sa Kalle, öm vi skulle betala,
båd för maten vi åt, å för dreten vi släppte
Då skulle de nok vare vackert i vala
å di snikne gå kring med den röva di täppte.

Men en skulle va tvugne å ge nåe gratis
Kanske klippkort te dasset sju gånger i vecke,
å festa en då möcke fläsk å potatis,
Så kunde ju hända för möcke en läcke.

Men den rike som og kunde maten si köpe,
han kunde ha rå å sig köpe frå korten
som den fattige spart så han sen kunde löpe
åsta ner te dasset å släppe ut lorten.

Å dretiskt fördela resjusjer te alle
ä ju bätter än dretpolitiken di töla
Så tänkte en, denne nu salige Kalle
Om handel me rätter te rövsläpp från höla.




Bunden vers (Rim) av Knickedick
Läst 229 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2012-01-25 09:19



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Dä va funderinger om bå intag å utsläpp.
Mycket bra!
2014-08-28
  > Nästa text
< Föregående

Knickedick
Knickedick