Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Paris och den sovande björnen

Paris, drömmen
Björnen som sover
En dikt i sig, en enkel välformulerad dikt
Spänt möte hos svärföräldrarna, uppbrott
En utebliven visit, misslyckande på alla plan, ensamhet, dålig låt, förlorad vän, buss som inte kommer, stor och opersonlig stad, fyra månader av upplevt misslyckande
En liten dikt
En andra andning
Men priset vi måste betala för den upplevda likheten mellan dikten och verkligheten

Paris, för att väcka björnen som sover
Paris, för allt du inte är på egen hand
En björn du inte klarar dig utan
För stunder som dessa
Paris, för dikten du helst inte vill skriva
Priset som är för stort om du låter bli
I likheten mellan dikt och verklighet
Väcka björnen som sover
För att en dikt kan ge allt värde

Björnen du så gärna velat få bort
Som tar över ditt liv, ditt allt
Ge vilket misslyckande som helst ett värde
En sista tillflykt då allt misslyckats
Poeten som varit död så länge
Rösten som säger hur, vad, vem, vart, vilken?

Paris och den ensamma poeten
Paris, för poeten som är där när allt faller
För den sista tillflykten
Den som aldrig sviker
Lugnet när resten faller
Paris, för att väcka björnen som sover




Fri vers (Spoken word/Slam) av Jonas Söderlind
Läst 313 gånger
Publicerad 2012-02-05 22:53



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Jonas Söderlind