Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Vinglig bilfärd

bilen körs av min dotter

den har fyra hjul
två rattar
och fyra tak

jag sitter vid den andra ratten

det gör jag för att kunna fånga upp ljudet
som slungas ner från himmelen

för att undvika gaspedalen och bromsklossen
använder jag solfångaren på det tredje taket

de fyra taken gör att stereoeffekten
blir dubbelt upp mot det vanliga

ying i yang
och yang i ying
gör också sitt till för att öka värdet
på vår vingliga bilfärd
som våra förvånade förfäder
förfärat betraktar
genom sina periskop

det är nämligen de som sitter i sjön
inte vi




Fri vers av Börje Larsson
Läst 151 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2012-02-16 08:44



Bookmark and Share


  Anya VIP
Lekfullt med en härlig ton.
2012-02-17

    ej medlem längre
Svängig och skön skapelse! De sista raderna manar till funderingar. Här ska tänkas så det knakar.
2012-02-16
  > Nästa text
< Föregående

Börje Larsson
Börje Larsson