Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
En villanelle


Till slut

Så gott som alla vet hur det ser ut:
man hoppas, men är tvungen att se på
när allting går åt helvete till slut.

Det känns som om du knappt har gjort debut
när regissören ropar ut ”Ridå!”
Så gott som alla vet hur det ser ut.

Ett liv av kättja kräver sin tribut.
Så lustigt – men så hastigt – det kan gå
när allting går åt helvete till slut.

Begär en sista flaska – absolut,
om nu du tror att den får dig att må
så gott (som alla vet hur DET ser ut).

Ett liv passerar, på en kort minut,
revy – typ vaudeville, ”Helt apropå” –
när allting går åt helvete till slut.

Det som var kroniskt plötsligt blir akut
och ingenting är längre status quo.
Så gott som alla vet hur det ser ut
när allting går åt helvete till slut.




Fri vers av R Pyper Robinson
Läst 182 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2012-02-17 16:28



Bookmark and Share


  Nanna X
skickligt flätat!
2012-02-18
  > Nästa text
< Föregående

R Pyper Robinson